• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Boekhoudprogramma Overzicht

Boekhoudprogramma's vergelijken!

  • Boekhoudprogramma Vergelijken
  • Boekhoudprogramma’s
    • Eboekhouden
    • Exact online
    • Visma eAccounting
    • Informer
    • Thinq boekhouden
    • Twinfield boekhouden
    • Moneymonk
    • Davilex boekhouden
    • Acumulus
    • Rompslomp
    • Snelstart boekhouden
    • Reeleezee
    • Silvasoft
    • Ficsus
    • Offective
    • Yuki
  • Boekhoudprogramma ZZP
  • Blog
You are here: Home / Boekhoudprogramma Blog

Boekhoudprogramma Blog

Voorkom administratie nachtmerries voor je bedrijf

5 maart 2020 By Redactie

Als ondernemer ben je op dit moment nog teveel tijd kwijt aan je administratie. Dit kan natuurlijk anders en dit hoeft ook niet meer. Wij kunnen je helpen om nog langer nachtmerries over je administratie te hebben. Wij gaan ervoor zorgen dat je administratie voortaan volledig up-to-date is. Met een deskundig boekhoudprogramma voorkom je problemen met je administratie.

Boekhoudprogramma met herkenning

Heb je geen flauw idee waar je jouw facturen op moet boeken? Geen probleem, de meeste slimme boekhoudprogramma’s werken met factuur herkenning. Ze herkennen de boeking direct en adviseren je waar je de factuur eventueel kan boeken. De BTW wordt ook meteen uit de factuur gehaald, zodat je hier geen omkijken meer naar hebt als je de BTW aangifte gaat doen. Dit bespaart je direct een hoop grijze haren en stress.

Zonder moeite facturen aanmaken

Facturen maak je tegenwoordig direct in de computer aan en dit bespaart je een hoop tijd. De vaste klanten hebben namelijk al een account, waardoor je direct een factuur kan aanmaken. Binnen een paar klikken is je factuur aangemaakt en zelfs verzonden naar de klant. De factuur is direct ingeboekt en dankzij automatische bankherkenning wordt deze meteen afgeboekt als een debiteur betaald. Je hebt zo ook een beter inzicht in je nog openstaande posten.

Eenvoudig je BTW aangifte regelen

Dankzij een koppeling met de Belastingdienst kan je eenvoudig je BTW aangifte regelen. Binnen een paar klikken is je aangifte officieel geregeld. De koppeling zorgt ervoor dat je zelf niet eens meer hoeft in te loggen bij de Belastingdienst. Het wordt zo geen nachtmerrie meer om op tijd je aangifte te regelen. Je hoeft alleen nog maar te controleren of alles klopt en je aangifte inschieten. Vergeet de slapeloze nachten en regel direct met één klik op de knop je aangifte.

Vergelijk direct de verschillende boekhoudprogramma’s en maak het bijhouden van je administratie een stuk eenvoudiger.

Start met vergelijken

Filed Under: Online boekhouden

Tips om je klanten te laten betalen

12 februari 2020 By Redactie

Niet betaalde facturen zijn voor de meeste ondernemers een regelrechte nachtmerrie. De meeste ondernemers willen namelijk graag dat hun factuur zo snel mogelijk betaald wordt. Gelukkig hebben wij een paar handige tips, waarmee je de facturen extra snel kan laten betalen. Maak hier gerust gebruik van om je dubieuze debiteuren terug te dringen.

Zorg voor duidelijke omschrijvingen op de factuur

Als een factuur onduidelijk is krijg je vaak te maken met miscommunicatie. Een klant betaald de factuur hierdoor niet en de gevolgen kunnen enorm zijn. Door duidelijk te communiceren wat je in rekening gebracht hebt betaald de klant sneller.

Stuur je facturen op tijd

Uit het verleden is gebleken dat facturen sneller voldaan worden als deze op tijd verstuurd worden. Als je te lang wacht is je debiteur je eigenlijk alweer vergeten. Hierdoor krijgt de debiteur ook het idee dat hij niet zo snel hoeft te betalen.

Spreek vooraf een betaaltermijn af

Het komt regelmatig voor dat er een onrealistisch betaaltermijn wordt afgesproken. Door met elkaar duidelijke afspraken te maken voorkom je dat een factuur buiten het termijn om betaald wordt. Communiceer duidelijk waarom je bijvoorbeeld een deel vooraf factureert en je merkt direct dat de klant deze duidelijkheid respecteert.

Pak een te late betaling direct op

Is de klant te laat met betalen? Wacht niet te lang en bel direct je klant op. Door adequaat te reageren gaat een klant sneller tot betaling over. Als je zelf ook nonchalant op een te late betaling reageert zal de klant denken dat je geen haast hebt. Een herinnering per telefoon zorgt ervoor dat je klant meestal dezelfde dag nog de betaling regelt.

Geef korting aan snelle betalers

Wil je graag vanwege de kosten zo snel mogelijk je factuur betaald hebben? Geef je klanten 1% korting als ze binnen 8 dagen betalen. Dit kost vaak minder dan rood staan omdat je klant nog steeds niet betaald heeft.

Start met vergelijken

Filed Under: Online boekhouden

Waar moet een factuur aan voldoen?

21 januari 2020 By Redactie

Als je zelf de boekhouding regelt wil je natuurlijk niet daardoor in de problemen komen met de Belastingdienst. Gelukkig kunnen wij je helpen om je factuur samen te stellen. Je weet zo meteen waar je factuur minimaal aan moet voldoen. Wij hebben alle eisen voor je op een rijtje gezet.

Juridische gegevens van je bedrijf

Het is verplicht om op je factuur de juridische gegevens te zetten. Dit zijn gegevens die ook nog moeten kloppen. Denk hierbij aan de juridische handelsnaam, adres volgens registratie en je Kamer van Koophandel nummer. Het is ook niet toegestaan om op een factuur een postbusadres te zetten. Naast de Kamer van Koophandel gegevens ben je verplicht om je eigen BTW nummer erop te zetten.

Volledige naam en adres afnemer

Naast je eigen gegevens moeten ook de gegevens van je afnemer kloppen. Dit hoeft natuurlijk niet juridische te kloppen via de KVK zoals bij je eigen adres. Maar er moet wel een volledige naam en adres op staan.

De term factuur en datum

Het is ook verplicht om de term factuur erop te zetten. De ontvanger weet hierdoor dat hij de betaling moet regelen. Daarnaast ben je verplicht om een datum erop te zetten. Dit moet de datum zijn waarop je de factuur gaat verzenden. Het is niet toegestaan om een datum erop te zetten die de klant graag ziet.

Gebruik een uniek factuurnummer

Je administratie moet sluitend zijn. Dit betekent dat je unieke opvolgende factuurnummers moet gebruiken. Betaalt je klant uiteindelijk niet? Dan is het niet toegestaan om de factuur even te verwijderen. Je moet echt een creditfactuur met een nieuw factuurnummer aanmaken voordat je de factuur mag verwijderen.

Omschrijving van de goederen en diensten

Zorg er ook voor dat er een duidelijke omschrijving is van de goederen en diensten. De Belastingdienst moet kunnen controleren welke diensten en aantallen je geleverd hebt. Zet hierbij ook de periode of datum dat je de goederen geleverd hebt.

BTW

Zet op de factuur altijd eerst een bedrag exclusief BTW en daarna een bedrag inclusief BTW. Zorg er ook voor dat de BTW klopt. Bijvoorbeeld 9% of 21%. Is de BTW vrijgesteld? Zet dit dan op de factuur en zorg ervoor dat de reden van vrijstelling klopt.

Start met vergelijken

Filed Under: Online boekhouden

Wat betekent afschrijven?

30 december 2019 By Redactie

Als bedrijf ben je in het bezit van bedrijfsmiddelen. Bijvoorbeeld een computer, auto of inventaris. Na loop van tijd worden deze bedrijfsmiddelen minder van kwaliteit. Als je ze zou verkopen leveren ze niet meer de nieuwprijs op. Dit moet je ook verwerken in je boekhouding. Dit wordt gedaan met de administratieve term: afschrijven. Je bent verplicht om je spullen af te schrijven bij een waarde die hoger ligt dan € 450. Je krijgt als ondernemer dus bijna altijd wel te maken met afschrijven.

Afschrijving berekenen

Voordat je in je boekhouding kan afschrijven moet je gaan uitrekenen hoe hoog de afschrijving is. Dit doe je met de aanschafkosten, restwaarde en vermoedelijke gebruiksduur. Eigenlijk pak je de complete aanschafkosten – restwaarde aan het einde van de levensduur : vermoedelijke gebruiksduur. Het is dus niet heel lastig om je afschrijving te berekenen.

Maximale afschrijving per jaar

Hou er rekening mee dat er een maximale afschrijving per jaar is. Je mag bijvoorbeeld maximaal 20% per jaar afschrijven. Bij de meeste investeringen die je als bedrijf doet gaat het om een afschrijving die in minimaal 5 jaar wordt uitgevoerd. Begeeft je computer het al na 3 jaar? Dan boek je de resterende afschrijvingen in één keer af.

Afschrijving inboeken in je boekhoudpakket

Het is noodzakelijk om je afschrijving in te boeken in je boekhoudpakket. Dit kan je dus niet zomaar even op papier zetten en regelen. Hoe je dit regelt verschilt per boekhoudprogramma. De meeste boekhoudprogramma’s hebben eenvoudige hulpmiddelen om de afschrijving in te boeken. Het is bij een aantal boekhoudprogramma’s zelfs mogelijk om de afschrijving te automatiseren. Je hebt er zo verder geen omkijken meer naar en je vergeet niet om de afschrijving jaarlijks te boeken.

Vergelijk de verschillende boekhoudprogramma’s

Online kan je eventueel de verschillende boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken. Je krijgt zo meteen een goed beeld welke programma’s het makkelijker maken om je afschrijving te regelen. Je ziet ook meteen hoeveel invloed de afschrijving eventueel op je winst heeft.

Start met vergelijken

Filed Under: Online boekhouden

Belastingdienst moedigt online boekhouden aan

8 december 2019 By Redactie

In 2017 was de Belastingdienst al enthousiast over het ontstaan van online boekhouden. Ze waren enthousiast over het feit dat steeds meer ondernemers de administratie online regelen. Vooral omdat dit voor de Belastingdienst ook makkelijker te controleren is en er minder fouten gemaakt worden. In 2018 hebben ze besloten dat ze het gebruik van online boekhouden willen stimuleren. Zodat in de toekomst steeds meer ondernemers online de administratie gaan regelen.

BTW aangifte koppelen aan boekhoudpakket

Een manier waarop de Belastingdienst online boekhouden wil stimuleren is om het makkelijker te maken aangifte te doen. De BTW aangifte kan tegenwoordig bij een groot aantal boekhoudpakketten gekoppeld worden. Dankzij deze koppeling kan je direct via het boekhoudpakket de aangifte indienen. Dit hoeft niet meer via de website van de Belastingdienst via een ingewikkeld formulier. De Belastingdienst is zelfs bezig met proeven dat je de aangifte met iDeal kan betalen. Hierdoor wordt het makkelijker om aangifte te doen.

Aangiftes worden sneller geregeld en betaald

Tot nu toe is de Belastingdienst positief over de pilot waar ze mee bezig zijn. Ze zien dat de aangifte sneller wordt ingediend en betaald. Er worden ook geen fouten meer gemaakt bij het overtypen van de betalingskenmerken. Dit ging voorheen nog weleens mis, maar met iDeal kan dit niet meer fout gaan. Hierdoor komt de betaling ook sneller binnen en dit bespaart de Belastingdienst een hoop gedoe.

Steeds meer zzp’ers regelen hun BTW aangifte online

Steeds meer zzp’ers zijn al om en regelen hun BTW aangifte online via het boekhoudpakket. Het scheelt ze een hoop tijd en kosten omdat ze geen boekhouder meer hoeven in te schakelen. Wil jij ook online je aangifte regelen? Kies voor een boekhoudpakket met koppeling met de Belastingdienst. Je weet zo zeker dat je de BTW aangifte online kan indienen. Binnen een paar klikken is je aangifte online geregeld en is je verplichting als ondernemer weer geregeld.

Start met vergelijken

Filed Under: Online boekhouden

Trends rond de boekhouding in 2019

16 november 2019 By Redactie

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om hun boekhouding online te regelen. Een boekhouder of dure accountant lijkt hierdoor niet meer nodig te zijn. Je vraagt je bijna af of de boekhouder zoals we deze nu kennen gaat verdwijnen? Wij hebben de trends rondom boekhouden in 2019 voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies wat je kan verwachten als je online gaat boekhouden.

Steeds meer ondernemers stappen over op online boekhouden

Online boekhouden wordt echt de norm voor ondernemers. Vooral jonge ondernemers stappen over op online boekhouden. Ze hebben geen zin meer om een dure accountant in te schakelen voor iets dat ze zelf ook kunnen. Vooral kleine ondernemers kunnen met eenvoudige software hun boekhouding zelfstandig regelen. Dit mag geen probleem meer zijn.

Accountant is er enkel nog voor advies

Een trend die we steeds meer gaan zien in 2019 is dat de accountant alleen nog wordt ingezet voor advies. De ondernemers zijn voortaan de specialisten voor hun eigen administratie. Ze hebben geen externe hulp meer nodig en vragen enkel nog om hulp bij financieel advies of de inkomstenbelasting.

Traditionele boekhouders verdwijnen

1 op de 4 boekhouders verliest straks hun baan. Alleen boekhouders die echt meer doen dan enkel de administratie inboeken blijven bestaan. Het is een trend die we veel zien in de administratieve branche en die zich verder gaat doorzetten in 2019. Steeds meer traditionele boekhouders moeten het veld ruimen voor boekhoud apps.

Boekhouding onderweg regelen via apps

Een trend die in 2019 aan blijft houden is zeker weten dat de boekhouding voortaan onderweg via apps geregeld wordt. Het is natuurlijk ideaal als je net bij een klant vandaan komt en je in de auto je uren bijwerkt. Aan het einde van de maand maak je automatisch de factuur op en stuur je deze digitaal naar de klant.  Deze trend gaat zich steeds verder ontwikkelen in de loop van 2019. Steeds meer boekhoudprogramma’s komen met een app.

Start met vergelijken

Filed Under: Online boekhouden

Ontdek je kansen als ondernemer via je cijfers

25 oktober 2019 By Redactie

Als ondernemer is het belangrijk dat je volledig op de hoogte bent over je eigen cijfers. Op basis van deze kennis kan je namelijk beslissingen nemen namens je bedrijf. Het is belangrijk dat je een beslissing namens je bedrijf namelijk goed kan onderbouwen. Wij leggen je hier uit hoe je kansen kan ontdekken op basis van je eigen cijfers.

Welke gegevens kan je ontdekken in je cijfer?

Het voordeel van online boekhouden is dat je alle cijfers online kan inzien. Uit deze cijfers kan je een hoop informatie halen en je voordeel eruit halen. Stel je hebt bijvoorbeeld een webshop. Dan kan je in je cijfers direct zien welk product een hardloper is en welke je eigenlijk nooit verkoopt. Je kan ervoor kiezen om eventueel een actie te doen met de slecht lopende producten. Daarnaast kan je ook zien welke diensten voor je bedrijf belangrijk zijn. Welke diensten leveren je bedrijf het meeste geld op? Op basis hiervan kan je zien waar de meeste behoefte naar is vanuit je klanten en hier kansen aan koppelen.

Je groei bijhouden via een boekhoudprogramma

Als ondernemer is het belangrijk dat je blijft groeien. Via een boekhoudprogramma kan je eventueel je groei bijhouden. Je kan zien of je nog steeds groeit of dat de groei stagneert. Als je een bepaalt verloop ziet kan je hierop inspelen. Als je ziet dat de groei blijft aannemen en het werk teveel wordt kan je overwegen personeel in te zetten. Op basis hiervan hou je controle over je eigen successen.

Zorg ervoor dat je administratie up-to-date is

Je kan natuurlijk alleen beslissingen nemen als je cijfers kloppen. Zorg er daarom voor dat je administratie up-to-date is. Je kan dan op basis van de laatste cijfers een beslissing nemen over de koers van het bedrijf. Je kan zo nog meer rendement uit je onderneming halen en verder doorgroeien.

Start met vergelijken

Filed Under: Online boekhouden

De meest gemaakte fouten in de BTW aangifte

3 oktober 2019 By Redactie

Als je zelf de boekhouding uitvoert kan je fouten maken. Om je te helpen voorkomen dat je fouten maakt hebben wij de meest gemaakte fouten op een rijtje gezet. We adviseren je om zelfs je eigen boekhouder hierop te controleren. Zelfs de boekhouder maakt weleens deze fouten!

BTW op de verkeerde rekening geboekt

Het gebeurt heel vaak dat de BTW per ongeluk verkeerd geboekt wordt. In plaats van de BTW rekening wordt hij geboekt op bankkosten. Maar bankkosten zijn vrijgesteld van BTW, waardoor je te weinig BTW betaalt of terugkrijgt.

BTW berekent over belasting

Heb je recent Belasting betaalt? Dan moet je dit natuurlijk even boeken in je administratie. Alleen vergeet dan niet op te letten dat per ongeluk het vinkje BTW terugvragen aanstaat. Over Belasting betaal je natuurlijk geen BTW en hier heb je ook geen recht op.

Brandstofkosten van de privé auto

Bij een privé auto mag je ooit de brandstofkosten boeken op het bedrijf. Dit mag alleen als je auto ook echt op de zaak staat. Je mag dan brandstofkosten en bijvoorbeeld onderhoud en reparaties op de zaak boeken. Rij je toch met je privé auto op de zaak? Dan mag je een kilometervergoeding namens de zaak aan jezelf uitkeren.

BTW terugboeken van zakelijke lunch of diner

Het is helaas niet toegestaan om de BTW terug te vragen bij een zakelijke lunch of diner. Je mag overigens ook niet de complete bon boeken bij de Belastingdienst. Slechts 80% van de rekening mag je als lunch of diner wegboeken in je boekhoudprogramma.

Parkeren op een openbaar parkeerterrein

Parkeer je de auto bij de gemeente bij een betaalautomaat? Dan is je betaling vrijgesteld van BTW. Dit staat ook op het kaartje. Betaal je via Yellowbrick of parkeer je bij een parkeergarage van bijvoorbeeld Q-park? Dan betaal je wel BTW over je parkeerkosten. Controleer dus altijd even goed of je recht hebt op een BTW correctie of dat je de kosten volledig zelf moet betalen.

Kleine ondernemersregeling op negatief saldo

Als je gebruik maakt van de kleine ondernemersregeling, dan ben je vrijgesteld van BTW belasting. Maar je mag dan ook geen BTW terugvorderen. Let goed op! Of dit niet wel gebeurd want dan kan je in de problemen komen.

Start met vergelijken

Filed Under: Online boekhouden

Wat betekenen Balans, Activa en Passiva?

11 september 2019 By Redactie

Je hoort de boekhouder regelmatig praten over termen zoals Balans, Activa en Passiva. Alleen heb je geen flauw idee wat hij hier precies mee bedoelt. Als je vervolgens je online boekhouding opent zie je de termen opnieuw terugkomen. Gelukkig leggen wij voor je uit wat de verschillen zijn.

Wat is de balans?

Eigenlijk is dit een overzicht van al je bezittingen en schulden. Deze moeten altijd in evenwicht staan en daarom wordt het een balans genoemd. Aan de linkerkant staat de activa en aan de rechterkant de passiva. Aan de hand van de balans kan je precies zien wat het vermogen van je bedrijf is. De bank gebruikt dit overzicht bijvoorbeeld om te bepalen of je een lening krijgt.

Wat is Activa?

Activa wordt ook wel debet genoemd en zijn eigenlijk de bezittingen van je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan je bedrijfspand, voorraden of een interieur dat je op de zaak gekocht hebt. Bij activa komen ook je debiteuren te staan. Dit zijn rekeningen die je geint hebt en op de rekening van de zaak staan.

Wat is Passiva?

Passiva staat tegenover de Activa en wordt ook wel credit genoemd. Bij credit staan eigenlijk alle schulden en leningen. Maar ook facturen die je als bedrijf nog moet betalen. Hierin staat ook het eigen vermogen en vreemd vermogen van het bedrijf genoteerd.

Waarom staat het eigen vermogen bij Passiva?

Het eigen vermogen is eigenlijk het geld dat overblijft en dus de winst van het bedrijf. Het is misschien vreemd om te zien dat dit bij de Passiva (Credit) staat. Maar uiteraard heeft dit een reden. Het eigen vermogen is eigenlijk een schuld van het bedrijf. Het bedrijf is dit bedrag namelijk verschuldigd aan de ondernemers. Doordat de ondernemers het geld nog niet uitgekeerd hebben gekregen is het nu nog Passiva.

Start met vergelijken

Filed Under: Online boekhouden

  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to page 3
  • Interim pages omitted …
  • Go to page 6
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Recent nieuws

  • Voorkom administratie nachtmerries voor je bedrijf
  • Tips om je klanten te laten betalen
  • Waar moet een factuur aan voldoen?
  • Wat betekent afschrijven?
  • Belastingdienst moedigt online boekhouden aan

Footer

Bedrijfstype:

Boekhoudprogramma ZZP

Boekhoudprogramma stichting

Boekhoudprogramma vereniging

Boekhoudprogramma eenmanszaak

Populair:

Beste boekhoudprogramma

Gratis boekhoudprogramma

Online boekhouden

Boekhoudpakket

Boekhoudsoftware

Goedkoop boekhoudprogramma

Boekhouding app

Boekhoudprogramma Mac

Eenvoudig boekhoudprogramma

Populaire boekhoudprogramma’s:

e boekhouden

Exact online

Informer

Thinq boekhouden

Twinfield

Copyright © 2023 · Boekhoudprogramma-overzicht.nl